SPEY - WHISKY FESTIVAL 2019 Bordeaux Wine Cask 58.9% (350 Bottles)

580,00 лв. 650,00 лв.
Промо
  • Марка: SPEY
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Представяме Ви едно изключително рядко малцово уиски от бутиковата Speyside Distillery, което е било оставено да отлежава в единична бъчва от френско червено вино Бордо - Bordeaux Wine.

Бутилките са пуснати специално за световноизвестния фестивал на уискито в Шотландия Spirit of Speyside 2019. Уискито е дестилирано на 22/1/2004 г. и бутилирано през април 2019г. Годините, в които уискито се "къпе" в бурето, в което преди това е имало червено вино, носят абослютно естествено по-тъмно оцветяване на уискито. Вкусът и аромата стават плодови и наситени с богато разнообразие и продължителност. Бъчвата е успяла да напълни само 350 бутилки, които след това са разпределени за различните региони на света.

Както всяка висококачествена бутилка - няма нито капка добавена вода и уискито излиза от бъчвата на 59 градуса алкохол. Така че 350-те собственици на тази бутилка ще усетят характера на червеното вино, което е лежало в бъчвата преди... години!

Бутилката е подходяща и за инвестиционни цели, тъй като е изключително лимитирана и е изчерпана в целия свят, което качи цената й с над 200% за последните 2 години.

Подобни продукти