Cragganmore 12 Distillers Edition

255,00 лв.
  • Марка: GRAGGANMORE
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Уиски Cragganmore 12 годишно Distillers Edition е шотландско малцово уиски, което е преразглеждане на един от най-големите уиски хитове на дестилерията. Това издание е поводът на майсторите от Краганмор да експериментират на свобода, доусъвършенствайки рецептата и преживяването на познатия ни Cragganmore 12 years. Главната роля в това действие заемат бъчви от ликьорното вино Порто, придавайки на сингъл малца неподправена сладост и горещина.

Характерът на това уиски започва с ухание на сушени ягоди и ликьорно вино, ябълка с бадемова опушеност и джинджифилова лютивина. Палитрата от вкусове притежава задоволяващ наситено-кремав характер, топла съвкупност от подправки и печени плодове с подчертани нотки на боровинки. Финалът на това преживяване е описан, чрез съчетание на фруктозна пикантност.

Историята на Cragganmore доста умело припомня за основните пера на бизнес плана на един шотландец в средата на 19-ти век. Два са основните фактори, определили местоположението на дестилерията Краганмор сред множеството непроизносими шотландски градчета. Чиста планинска вода за направата на качествено уиски и влакова линия, за да стигне то до масите. Век и половина след задействането на тази култово бизнес начинание, Краганмор е една от най-известните марки уиски, характерна със своите класически свойства, награждавани и до днес."

Подобни продукти