Knockando 12 y/o 700 мл

125,00 лв.
- +
добави в количката
Моля, изберете:

Knockando 12 Year Old е поредното уиски, защитаващо високото реноме за качество на Спейсайдския регион на Шотландия. Този сингъл малц е подходящата цена за истинско шотландско преживяване, прекарало поне 12 години в бърбанови бъчви. Изненадващият характер на 12-годишното Кнокандо започва с плодови аромати на бананови слайсове и меден ечемик, поднесени с деликатни флорални нотки.

Това се подчертава с кехлибарен, пълнозърнест вкус, следи от плодов характер на пъпеш. Всичко се финализира в бавен залез на лютива канела. Дестилерията Кнокандо е разположена в едноименния град, в уиски хайландската местност Стратспри на Шотландия. Това е поредното доказателство за огромната роля на уиски дестилериите в шотландската история и в развитието на страната изобщо.

Тя е първата дестилерия в Шотландия, огряла уискитата си с електрическа светлина. Историческото наследство на Кнокандо продължава и до днес. Дестилерията е дом на исторически бленд, празнуващ духът на шотландското уиски, където намират мястото си над 100 отделни типа малц.

Подобни продукти